Title
Uticaj različitih postupaka ekstrakcije na sadržaj i biološka svojstva polifenola i proteina iz semena žute soje različitog porekla
Creator
Đurović, Sanja, 1979-, 11696999
Copyright date
2019
Object Links
Select license
Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerade 3.0 Srbija (CC BY-NC-ND 3.0)
License description
Dozvoljavate samo preuzimanje i distribuciju dela, ako/dok se pravilno naznačava ime autora, bez ikakvih promena dela i bez prava komercijalnog korišćenja dela. Ova licenca je najstroža CC licenca. Osnovni opis Licence: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/deed.sr_LATN. Sadržaj ugovora u celini: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/rs/legalcode.sr-Latn
Language
Serbian
Cobiss-ID
Theses Type
Doktorska disertacija
description
Datum odbrane: 20.09.2019.
Other responsibilities
mentor
Knežević-Jugović, Zorica, 1969-, 12781159
mentor
Nikolić, Bogdan, 1963-, 7012455
član komisije
Mijin, Dušan, 1962-, 12601703
član komisije
Bezbradica, Dejan, 1974-, 12871015
Academic Expertise
Tehničko-tehnološke nauke
University
Univerzitet u Beogradu
Faculty
Tehnološko-metalurški fakultet
Alternative title
The influence of different extraction procedures on the content and biological properties of polyphenols and proteins in yellow soybean seeds of different origin
Publisher
[S. B. Đurović]
Format
158 listova
description
Hemija i hemijska tehnologija - Hemijska tehnologija / Chemistry and Chemical Technology - Chemical Technology
Abstract (sr)
Predmet naučnog istraživanja doktorske disertacije je razvoj i optimizacija postupka
ekstrakcije bioaktivnih jedinjenja, polifenolnih kiselina i proteina iz semena žute soje
primenom tehnologije ultrazvuka visoke frekvencije i mikrotalasnog zračenja...
Abstract (en)
The scope of this academic doctoral research is the development and optimization of the process of extraction of bioactive compounds, polyphenolic acids and proteins from yellow soybean seed using high-intensity ultrasound technology and microwave technology...
Authors Key words
polifenolne kiseline, antioksidativna aktivnost, proteini soje, ultrazvučni
pretretman, pretretman mikrotalasima, bazna i kiselinska hidroliza, tehnološkofunkcionalna
svojstva
Authors Key words
polyphenolic acid, antioxidant activity, proteins, ultrasound pretreatment,
microwave pretreatment, alkaline and acid hydrolysis, technological-functional
properties
Classification
547.565:66.061(043.3)
Type
Tekst
Abstract (sr)
Predmet naučnog istraživanja doktorske disertacije je razvoj i optimizacija postupka
ekstrakcije bioaktivnih jedinjenja, polifenolnih kiselina i proteina iz semena žute soje
primenom tehnologije ultrazvuka visoke frekvencije i mikrotalasnog zračenja...
“Data exchange” service offers individual users metadata transfer in several different formats. Citation formats are offered for transfers in texts as for the transfer into internet pages. Citation formats include permanent links that guarantee access to cited sources. For use are commonly structured metadata schemes : Dublin Core xml and ETUB-MS xml, local adaptation of international ETD-MS scheme intended for use in academic documents.